Gå direkt till innehåll

Ämnen: Bygg, fastighet

Karl-Henrik Persson vid ABK:s nybyggda hus i Östermalms Park.

Karl-Henrik Persson blir ny vd på AB Kristianstadsbyggen

En enig styrelse för AB Kristianstadsbyggen (ABK) har utsett Karl-Henrik Persson till ny vd, med tillträde i samband med ABK:s bolagsstämma i april 2025. Karl-Henrik Persson är idag bygg- och inköpschef på ABK och har även ansvar för bolagets kommersiella lokaler. Han har arbetat inom bolaget i mer än 10 år. Karl-Henrik ersätter Henrik Strand som går i pension efter 15 år som vd.

C4 energi ny samarbetspartner till enda friluftsbadet med fri entré för alla

C4 energi ny samarbetspartner till enda friluftsbadet med fri entré för alla

Mitt i grönskande Gamlegårdsparken ligger Gamlegårdsbadet, kommunens enda friluftsbad med fri entré för alla. Badet ägs av ABK som varje år satsar runt en miljon kronor på drift, underhåll och badvakter via KSLS. Från och med i år är C4 energi med som ny samarbetspartner och är med och bidrar till att badet kan vara gratis för alla.

AB Kristianstadsbyggen säljer fastighet i centrala Kristianstad

AB Kristianstadsbyggen säljer fastighet i centrala Kristianstad

ABK säljer fastigheten CJF Ljunggren 14 i centrala Kristianstad till Hammarshus i Kristianstad AB som tar över som ny fastighetsägare och hyresvärd den 1 juli 2024. I fastigheten med adress Västra Storgatan 64 A-D finns 22 lägenheter och två lokaler.

Pressträff NY TID: Megaloppis på Gamlegården med över 250 säljare

Pressträff NY TID: Megaloppis på Gamlegården med över 250 säljare

I höstas arrangerades Näsby Megaloppis ute i parken på Gamlegården för första gången, och det blev en succé direkt med 120 anmälda säljare. På söndag den 5 maj är megaloppisen tillbaka i parken mellan 11.00 och 14.00 - med mer än dubbelt så många säljare!
________________________

Välkommen på pressträff fredagen den 3 maj 12:30 OBS NY TID! vid Gamlegårdsbadet.

Medan platserna rit

Khaled Alomar var först ut att ta det symboliska "första spadtaget" till den nya fritidsgården genom att skruva fast en spånskiva.

Barnen byggstartade unik fritidsgård på Gamlegården

AB Kristianstadsbyggen (ABK) bygger en ny multifunktionell fritidsgård på Gamlegården, åt Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) med bland annat lek- och idrottsytor både inne och ute. Projektet byggstartades symboliskt med skruvautomat och VR-glasögon av ett tiotal av barnen på området som varit med och tagit fram innehåll och utförande.
– Vi har velat skapa en fritidsgård utöver det vanliga,

Visionsskiss från Cardellsgatan. Bild: Sesam arkitekter/Boulevardfastigheter

ABK bygger Högskolan Kristianstads citycampus

AB Kristianstadsbyggen vinner, genom dotterbolaget Boulevardfastigheter AB, Högskolan Kristianstads (HKR) hyresvärdsupphandling för flytt av högskolan in till Kristianstad city. Det nya campuset kommer att byggas där Galleria Boulevard ligger idag, vilket innebär att de mestadels outnyttjade delarna av gallerian kommer att rivas. Högskolan ska stå klar 2029 och beräknas kosta 800 - 1 000 miljoner

ABK och Hyresgästföreningen är överens om de nya hyresnivåerna.

Kristianstadsbyggens hyror är klara för 2024 och 2025

Hyresförhandlingen mellan AB Kristianstadsbyggen (ABK) och Hyresgästföreningen är klar. Den lokala uppgörelsen är tvåårig och innebär att hyran höjs med 4,99 procent i snitt nästa år och 4,60 procent i snitt för 2025.
– Det innebär förutsägbarhet för oss och för våra hyresgäster, säger Henrik Strand, vd för ABK. Uppgörelsen innebär också att våra hyresgäster slipper betala retroaktiv hyreshöjn

Galleria Boulevard

AB Kristianstadsbyggen köper Galleria Boulevard


Från årsskiftet tar AB Kristianstadsbyggen (ABK) över som ny fastighetsägare för Galleria Boulevard i centrala Kristianstad. I veckan blev köpeavtalet med Steen & Ström klart och kommunfullmäktige tog i dag de sista formella besluten för att slutföra affären.

– Vi ser en klar potential i fastigheten. Vi är övertygade om att vi som lokal fastighetsägare tillsammans med kommunen har

Megaloppis lockade många till Gamlegården

Megaloppis lockade många till Gamlegården

Lördagen den 30 september arrangerades för första gången Näsby megaloppis på Gamlegården i Kristianstad. 120 säljare med bord och bilar fyllde parken och besökarna strömmade till.

ABK testar som första bostadsbolag en mobil trädpool

ABK testar som första bostadsbolag en mobil trädpool

AB Kristianstadsbyggen (ABK) testar nu det nya hållbara konceptet trädpool. Träd köps in i förväg och placeras ut i flyttbara ställningar i en trädpark, med stora fördelar för både miljö, ekonomi och även på stadsrummet. I ett första skede finns 20 träd i trädpoolen, inköpta till bolagets stora nyproduktionsprojekt Östermalms Park i centrala Kristianstad. Totalt planeras ett fyrtiotal träd planter

Volymskiss på kv Vapenbrodern

ABK planerar nytt vattennära kvarter med 70 bostäder i centrala Kristianstad

På ett av Kristianstads bästa lägen, på Lastageplatsen invid Helge å, planerar AB Kristianstadsbyggen (ABK) ett nytt bostadskvarter med ett 70-tal lägenheter.
– Det är roligt att vi nu kan arbeta vidare för att tillföra nya moderna bostäder på ett centralt, fint och vattennära läge, säger ABK:s vd Henrik Strand.
Det nya kvarteret ligger i blickfånget vid västra infarten till de centrala del

Gamlegårdens fritidsgård

Pressträff: ABK storsatsar på ny fritidsgård på Näsby - och bygger om Gamlegårdens centrum

Välkommen på pressträff där vi presenterar planerna på en ny multifunktionell fritidsgård på Gamlegården, bland annat med lek- och idrottsytor både inne och ute.
Under de tider som lokalerna inte används som fritidsgård är tanken att de ska kunna nyttjas till olika bosociala satsningar, exempelvis med aktivitetslokaler vigda åt kvinnor.

Vi presenterar också planerna på ombyggnationen av

ABK:s utemiljösamordnare Carolina Aouseus med det nya skyltprogrammet för arbetet med biologisk mångfald.

Nytt skyltprogram uppmärksammar ABK:s arbete för biologisk mångfald

På ett femtontal platser runt om i Kristianstads kommun skyltar ABK nu upp platser i sina bostadsområden där det anläggs ängsmark, faunadepåer, insektshotell, fågelholkar eller görs andra insatser.
– Vi vill att boende och besökare på våra områden ser och förstår vikten av biologisk mångfald, och vi hoppas att det nya skyltprogrammet kan bidra till det, säger ABK:s utemiljösamordnare Carolina

ABK:s utemiljösamordnare Carolina Aouseus har planerat den nya lekplatsen utifrån synpunkter från barnen på området.

ABK invigde ny storlekplats efter pilotprojekt kring barns inflytande

I bostadsområdet Sommarlust i Kristianstad har alla barn fått möjlighet att tycka till om vilken lekutrustning de gillar, genom ett pilotprojekt för barns inflytande. Synpunkterna har legat till grund för utformningen av en ny storlekplats - och 4 maj var det dags för invigning!
– Det känns bra att vi nu tillför en ny storlekplats till de boende på Sommarlust, säger ABK:s vd Henrik Strand i sam

Ny storlekplats på Sommarlust

Pressinbjudan: ABK inviger storlekplats byggd efter barnens synpunkter

Den 4 maj 15.00-17.00 inviger ABK den nya storlekplatsen på Sommarlustområdet. Den nya lekplatsen ligger på gården till Utställningsvägen 14, men är öppen för alla leksugna. I anslutning finns också nya sittytor och grill, samt en boulebana.

Vi vill gärna berätta mer om den stora undersökningen bland barn på Sommarlust som legat till grund för utförandet, tankarna kring utformningen, och pl

Väggen som kommer att utsmyckas på det nya ABK-huset i Östermalms Park. Illustration: ABK / PE Teknik & Arkitektur

Vems fotografi kommer att utsmycka 110 kvadratmeter stor fasad i centrala Kristianstad?

I Östermalms Park i centrala Kristianstad bygger ABK ett helt nytt kvarter med nästan 300 lägenheter de kommande åren. Förutom nya bostäder och en ny park öppen för allmänheten vill ABK också få med lokala konstnärliga uttryck. Därför bjuder man in allmänheten till en fototävling där vinnarens fotografi förstoras upp på skivor på en av fasaderna på det första nybyggda huset på området. Bilden är t

Nu är ABK:s nybyggda hyreslägenheter i centrala Åhus sökbara

Nu är ABK:s nybyggda hyreslägenheter i centrala Åhus sökbara

Mellan 14 och 30 mars kan intresserade söka några av ABK:s 32 nybyggda rökfria lägenheter i kvarteret Dammlyckan, med inflyttning i augusti. Centralt läge på Västra Järnvägsgatan 12-20 i Åhus med gångavstånd till golfbana, gym, livsmedelsbutiker och annan handel samt en kort cykeltur från stranden. Solceller på taken ger fastighetsel men även hushållsel till förmånliga villkor för hyresgästerna.

AB Kristianstadsbyggen och Hyresgästföreningen överens om hyreshöjning på 4,92 % för 2023

AB Kristianstadsbyggen och Hyresgästföreningen överens om hyreshöjning på 4,92 % för 2023

Efter medling i Hyresmarknadskommittén är AB Kristianstadsbyggen (ABK) nu överens med Hyresgästföreningen om hyreshöjningen för 2023. Från och med 1 januari 2023 höjs hyrorna med 4,92 procent, utom för de hyresgäster som har kallhyra och som inte har luftvärmepump. För de hyresgästerna höjs hyrorna med 3,42 procent.

– Vi har arbetat för att hitta en nivå som innebär att vi inte höjer hyrorn

Visa mer

Bostäder för alla!

AB Kristianstadsbyggen, ABK, är ett av Sveriges 20 största kommunala bostadsbolag. Vi förvaltar mer än 9 200 hyresbostäder och 240 butiker och kontor i Kristianstads kommun. Genom dotterbolag förvaltar vi dessutom kommunala äldre- och gruppboenden och Kristianstads arena. Med över 200 tillsvidareanställda är vi en av de största arbetsgivarna i Kristianstads kommun.

AB Kristianstadsbyggen, ABK

Östra Boulevarden 38
291 31 Kristianstad