Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

ABK och Hyresgästföreningen är överens om de nya hyresnivåerna.

Kristianstadsbyggens hyror är klara för 2024 och 2025

Hyresförhandlingen mellan AB Kristianstadsbyggen (ABK) och Hyresgästföreningen är klar. Den lokala uppgörelsen är tvåårig och innebär att hyran höjs med 4,99 procent i snitt nästa år och 4,60 procent i snitt för 2025.
– Det innebär förutsägbarhet för oss och för våra hyresgäster, säger Henrik Strand, vd för ABK. Uppgörelsen innebär också att våra hyresgäster slipper betala retroaktiv hyreshöjn

ABK testar som första bostadsbolag en mobil trädpool

ABK testar som första bostadsbolag en mobil trädpool

AB Kristianstadsbyggen (ABK) testar nu det nya hållbara konceptet trädpool. Träd köps in i förväg och placeras ut i flyttbara ställningar i en trädpark, med stora fördelar för både miljö, ekonomi och även på stadsrummet. I ett första skede finns 20 träd i trädpoolen, inköpta till bolagets stora nyproduktionsprojekt Östermalms Park i centrala Kristianstad. Totalt planeras ett fyrtiotal träd planter

Volymskiss på kv Vapenbrodern

ABK planerar nytt vattennära kvarter med 70 bostäder i centrala Kristianstad

På ett av Kristianstads bästa lägen, på Lastageplatsen invid Helge å, planerar AB Kristianstadsbyggen (ABK) ett nytt bostadskvarter med ett 70-tal lägenheter.
– Det är roligt att vi nu kan arbeta vidare för att tillföra nya moderna bostäder på ett centralt, fint och vattennära läge, säger ABK:s vd Henrik Strand.
Det nya kvarteret ligger i blickfånget vid västra infarten till de centrala del

Gamlegårdens fritidsgård

Pressträff: ABK storsatsar på ny fritidsgård på Näsby - och bygger om Gamlegårdens centrum

Välkommen på pressträff där vi presenterar planerna på en ny multifunktionell fritidsgård på Gamlegården, bland annat med lek- och idrottsytor både inne och ute.
Under de tider som lokalerna inte används som fritidsgård är tanken att de ska kunna nyttjas till olika bosociala satsningar, exempelvis med aktivitetslokaler vigda åt kvinnor.

Vi presenterar också planerna på ombyggnationen av

ABK:s utemiljösamordnare Carolina Aouseus med det nya skyltprogrammet för arbetet med biologisk mångfald.

Nytt skyltprogram uppmärksammar ABK:s arbete för biologisk mångfald

På ett femtontal platser runt om i Kristianstads kommun skyltar ABK nu upp platser i sina bostadsområden där det anläggs ängsmark, faunadepåer, insektshotell, fågelholkar eller görs andra insatser.
– Vi vill att boende och besökare på våra områden ser och förstår vikten av biologisk mångfald, och vi hoppas att det nya skyltprogrammet kan bidra till det, säger ABK:s utemiljösamordnare Carolina

Visa mer

Bostäder för alla!

AB Kristianstadsbyggen, ABK, är ett av Sveriges 20 största kommunala bostadsbolag. Vi förvaltar mer än 9 200 hyresbostäder och 240 butiker och kontor i Kristianstads kommun. Genom dotterbolag förvaltar vi dessutom kommunala äldre- och gruppboenden och Kristianstads arena. Med över 200 tillsvidareanställda är vi en av de största arbetsgivarna i Kristianstads kommun.

AB Kristianstadsbyggen, ABK
Östra Boulevarden 38
291 31 Kristianstad