Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

ABK:s snickare Krister Svärd med ett av insektshotellen

ABK:s minsta boende invigs idag

Välkommen på pressträff för invigning av ABK:s minsta boende. 
Idag 13.30 monteras fyra insektshotell upp på olika platser vid de nybyggda husen på Stenskeppet i Hammar, ett bidrag för att öka den biologiska mångfalden i området. Insektshotellen är tillverkade av ABK:s eget snickeri, och de är gjorda av spillbitar som annars hade gått till återvinning.
– Det är roligt att vi kan få användnin

54 gårdskonserter i ABK:s bostadsområden i maj

54 gårdskonserter i ABK:s bostadsområden i maj

Under två veckor med start den 7 maj kommer AB Kristianstadsbyggen (ABK) att bjuda på gårdsmusik på 54 platser runt om i kommunen, där åskådarna kan delta från öppna fönster, balkonger eller nere på gården på säkert avstånd. – Vi vill ge lite glädje i vardagen i denna speciella tid, säger ABK:s vd Henrik Strand.

Balkonggympa för boende på Allögården i Kristianstad 29 mars

Balkonggympa för äldre och spontanidrott för ungdomar i ABK:s bostadsområden

Kristianstads DFF, i samarbete med AB Kristianstadsbyggen och Hyresgästföreningen, kommer under 2020 att arrangera ett stort antal träffar i ABK:s bostadsområden för att aktivera och integrera hyresgäster. Dels barn och ungdomar och dels äldre hyresgäster, med fysisk aktivitet och social samvaro. I dagarna har det hållits balkonggympa för äldre som sitter hemma - till stor glädje för de boende.

Jan-Rune Lundgren är en av ABK:arna som kommer att möta besökarna i det nya kundcentret på Östra Boulevarden 38

Pressvisning av ABK:s nya Kundcenter

Måndagen den 30 mars öppnar ABK sitt nya kundcenter på Östra Boulevarden 38. Klockan 10.00, när vi öppnar dörrarna för första gången, vill vi bjuda in till pressvisning. Vi visar runt i den nya lokalen där vi samlar service till både sökande och till våra befintliga hyresgäster. Vi berättar om vår nya organisation för kundmottagning och varför vi flyttar ännu mer centralt.

ABK skänker skyddsdräkter

ABK skänker 150 skyddsdräkter till sjukvården.
– Vi ser över vad vi kan göra för att hjälpa, och det här är ett litet bidrag, säger ABK:s vd Henrik Strand. Det är också ett riktigt bra initiativ från vår måleriavdelning som kom med idén, vi har ett stort engagemang bland våra medarbetare.
Personalen på måleriavdelningen uppmärksammade att skyddsdräkter fanns i lager och föreslog att dessa sk

AB Kristianstadsbyggen bygger 300 lägenheter och stadsdelspark mitt i Kristianstad

AB Kristianstadsbyggen bygger 300 lägenheter och stadsdelspark mitt i Kristianstad

På en 2,2 hektar stor tomt mitt i centrala Kristianstad ska AB Kristianstadsbyggen omvandla det som tidigare var gamla sjukhusområdet till ett modernt och levande bostadsområde. I Östermalms Park skapas omkring 300 nya lägenheter, lokaler och mötesplatser - som ramar in en 4 000 kvadratmeter stor park. I mars går projektet ut på samråd där allmänheten och berörda kan tycka till om detaljplanen.

Pressträff Östermalms Park

Pressträff Östermalms Park

I Östermalms Park planerar ABK bygga 300 lägenheter, parkeringshus och en ny park. ABK har tagit fram nya visionsskisser och planer för området tillsammans med Liljewall arkitekter. I mars ska detaljplanen för området ut på samråd.

ABK renoverade rekordmycket under 2019, som här på Lyckans Höjd i Kristianstad.

​Gott resultat och rekordmycket underhåll för ABK 2019

AB Kristianstadsbyggen redovisar ett resultat efter finansiella poster på 38 miljoner kronor för 2019.

– Årets resultat kommer bland annat av goda insatser från medarbetarna, gynnsamma räntor och väder, energieffektivisering och att bolaget i stort sett inte har några vakanser, säger ABK:s vd Henrik Strand. 
Resultatet innebär att avkastningskravet enligt ABK:s ägardirektiv uppfylls med

​ABK fortsätter med lyckad satsning på egna ferietjänster för ungdomar

​ABK fortsätter med lyckad satsning på egna ferietjänster för ungdomar

Tidigare år har AB Kristianstadsbyggen (ABK) tagit emot ungdomar via Kristianstads kommun, för två veckors feriearbete. Under 2019 sökte och anställde ABK istället egna feriearbetare mellan 16 och 18 år, utökade perioden till fyra veckor och gav fler ungdomar än tidigare möjlighet till jobb. Satsningen blev så lyckad att ABK fortsätter med upplägget i år och till kommande år.

AB Kristianstadsbyggen nominerade till Kundkristallen för nöjdast hyresgäster

AB Kristianstadsbyggen nominerade till Kundkristallen för nöjdast hyresgäster

För femtonde året delas fastighetsbranschens prestigefyllda pris, ”Kundkristallen”, ut på Berns Salonger i Stockholm. AB Kristianstadsbyggen (ABK) är nominerade i kategorin Högsta profil, en kategori där man mäter om man trivs med sin hyresvärd, om man kan rekommendera sin hyresvärd samt hur starkt varumärket är.

Visa mer

Bostäder för alla!

AB Kristianstadsbyggen, ABK, är ett av Sveriges 20 största kommunala bostadsbolag. Vi förvaltar mer än 9 200 hyresbostäder och 240 butiker och kontor i Kristianstads kommun. Genom dotterbolag förvaltar vi dessutom kommunala äldre- och gruppboenden och Kristianstads arena. Med över 200 tillsvidareanställda är vi en av de största arbetsgivarna i Kristianstads kommun.

AB Kristianstadsbyggen, ABK

Östra Boulevarden 38
291 31 Kristianstad