Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

ABK köper Kv Mårten Persson 11 mitt i Kristianstad

AB Kristianstadsbyggen köper central fastighet av HSB Skåne

ABK köper fastigheten Mårten Persson 11 i Kristianstad av HSB Skåne. ABK tar över som ny fastighetsägare och hyresvärd den 1 oktober 2021. I fastigheten, med adress Cardellsgatan 5/Västra Vallgatan 22, finns idag fem hyreslägenheter och två kommersiella lokaler, varav den ena är HSB:s nuvarande kontor.
– Vi förvärvar en välskött fastighet på ett bra och centralt läge i Kristianstad, säger ABK:s

Pressträff: ABK hyr ut Lugnet som blir första rökfria huset

Pressträff: ABK hyr ut Lugnet som blir första rökfria huset

Från och med 23 juni är ABK:s 48 nya hyreslägenheter i Lugnet i centrala Kristianstad sökbara. I samband med detta vill vi bjuda in till pressvisning av det nybyggda huset där vi också vill presentera nyheten att Lugnet blir ABK:s första rökfria hus
Välkommen till pressträff den 23 juni 11.15 på Österlånggatan 21 i Kristianstad. 
Vill ni närvara är vi tacksam om ni anmäler er till Jonas Rose

Trollkarlen Douglas Nordenbelt och en del av de andra artisterna som uppträder på ABK:s gårdar i sommar.

68 gårdskonserter i AB Kristianstadsbyggens bostadsområden i sommar - med start idag

Under sommaren med start idag den 8 juni kommer AB Kristianstadsbyggen (ABK) att bjuda på gårdsmusik på 68 platser runt om i kommunen, där åskådarna kan delta från öppna fönster, balkonger eller nere på gården på säkert avstånd. Ett flertal skickliga artister kommer att uppträda och det kommer även att bjudas på trolleri av den välkända trollkarlen Douglas Nordenbelt som planerar att bjuda på omöj

Den nya passagen i Kristianstad är nu en sinnesupplevelse utöver det vanliga, med spegeltak, intensiva färger, pulserande ljus och musik-mystik

Passagen i centrala Kristianstad – en upplevelse utöver det vanliga

När AB Kristianstadsbyggen flyttade in sitt huvudkontor i lokaler på Östra Boulevarden valde man att ta ett helhetsgrepp och göra stora förändringar i den intilliggande gångtunneln. Den korta promenaden genom tunneln är nu en sinnesupplevelse utöver det vanliga, med spegeltak, intensiva färger, pulserande ljus och musik-mystik.

Energiåtgärder i samband med renovering har bidragit till ABK:s minskade energiförbrukning.

AB Kristianstadsbyggen har blivit fossilfria och har minskat sin energiförbrukning med 22 %.

2018 gick AB Kristianstadsbyggen med i Klimatinitiativet, tillsammans med 183 kommunala bostadsbolag i landet. Målet var att till 2030 bli fossilfria på uppvärmning av fastigheter och på fordon samt att minska energiförbrukningen med 30 % (jmf 2007). I slutet av 2020 - tio år innan det uppsatta målet - blev ABK fossilfria på uppvärmning och fordon. Energiförbrukningen har också minskats med 22 %.

ABK bjuder in till sommarläger utanför Ängelholm. Bild: HSB Skåne

AB Kristianstadsbyggen bjuder på sommarläger

Till sommaren erbjuder AB Kristianstadsbyggen (ABK) 24 barn födda 2009–2012 att åka på en veckas sommarläger vid havet utanför Ängelholm. Det är ett samarbete med HSB Skåne. ABK har köpt 24 platser som tävlas ut bland ABK:s hyresgäster. - På sommaren brukar vi anordna aktiviteter i våra bostadsområden och det är roligt att vi nu kan erbjuda platser på sommarläger, säger ABK:s vd Henrik Strand.

ABK:s hyresgäster bjöds på 115 gårdsmusikkonserter under 2020.

ABK gör 35 miljoner i vinst för 2020

AB Kristianstadsbyggen (ABK) redovisar ett resultat efter finansiella poster på 35 miljoner kronor för 2020.
– Resultatet kommer bland annat av mycket låga vakanser både för bostäder och för kommersiella lokaler, gynnsamma räntor, varmt väder, energieffektivisering och fina insatser från våra medarbetare, säger ABK:s vd Henrik Strand.
Under året har ABK på grund av pandemin fått ställa in må

Under 2020 var de 91 lägenheterna i Stenskeppet i Hammar färdiga och de nya hyresgästerna kunde flytta in.

​Gott resultat och fortsatt satsning på underhåll för ABK 2020

AB Kristianstadsbyggen (ABK) redovisar ett resultat efter finansiella poster på 35 miljoner kronor för 2020. – Resultatet kommer bland annat av mycket låga vakanser både för bostäder och för kommersiella lokaler, gynnsamma räntor, varmt väder, energieffektivisering och inte minst fina insatser från våra medarbetare, säger ABK:s vd Henrik Strand.

Visa mer

Bostäder för alla!

AB Kristianstadsbyggen, ABK, är ett av Sveriges 20 största kommunala bostadsbolag. Vi förvaltar mer än 9 200 hyresbostäder och 240 butiker och kontor i Kristianstads kommun. Genom dotterbolag förvaltar vi dessutom kommunala äldre- och gruppboenden och Kristianstads arena. Med över 200 tillsvidareanställda är vi en av de största arbetsgivarna i Kristianstads kommun.

AB Kristianstadsbyggen, ABK

Östra Boulevarden 38
291 31 Kristianstad