Gå direkt till innehåll
Pressträff NY TID: Megaloppis på Gamlegården med över 250 säljare

Pressmeddelande -

Pressträff NY TID: Megaloppis på Gamlegården med över 250 säljare

I höstas arrangerades Näsby Megaloppis ute i parken på Gamlegården för första gången, och det blev en succé direkt med 120 anmälda säljare. På söndag den 5 maj är megaloppisen tillbaka i parken mellan 11.00 och 14.00 - med mer än dubbelt så många säljare!

________________________

Välkommen på pressträff fredagen den 3 maj 12:30 OBS NY TID! vid Gamlegårdsbadet.

Medan platserna ritas upp inför söndagen vill vi gärna berätta mer om årets upplaga av megaloppisen - och hur man ska få plats med mer än dubbelt så många säljare i parken.

Tacksam för anmälan till presskontakt.

________________________

Projektledare för loppisen är ABK:s miljövärdar Elisabet Björck och Iman Al Sanji, ihop med ABK:s områdeschef Fredrik Andersson.

– Det är så otrolig roligt med så stor uppslutning, säger Elisabet Björck. Vad vi vet är vi nordöstra Skånes största bakluckeloppis, vilket är fantastiskt. Det visar att det finns ett stort intresse för second hand och återbruk. Med Megaloppisen vill vi bidra till ett mer cirkulärt samhälle och är en av många insatser vi gör för ökad hållbarhet. Vi får också möjlighet att visa upp hur grönt och fint det är på Gamlegården för besökare som aldrig varit här.

Eventet finansieras genom Stadsutveckling Näsby på Kristianstads kommun och övriga medarrangörer är Renhållningen, Hyresgästföreningen och Näsby villaförening. Genom föreningen Youngstival får ett 15-tal ungdomar extrajobb i samband med loppisen, bland annat att hjälpa till att hantera biltrafik och parkeringarna inne på området samt plocka skräp.

Placeringen mitt i Gamlegårdsparken har inneburit en del utmaningar med logistiken, inte minst när nu antalet säljare är så många fler.

– Eftersom man har möjlighet att både ställa ut bord och att sälja från bakluckan på sin bil krävs det en hel del planering för att få plats med alla och att få ett smidigt flöde innan och efter loppisen, säger Fredrik Andersson. Men vi har inte behövt säga nej till någon som har velat sälja, vi har hittat platser till alla.

Föreningar kommer att finnas på plats för att sälja falafel och fika och återbruksbutiken intill parken håller extraöppet. För den som behöver pausa i shoppandet finns Gamlegårdens storlekplats mitt på loppisområdet.

Ämnen

Regioner


AB Kristianstadsbyggen, ABK, är ett av Sveriges 20 största kommunala bostadsbolag. Vi förvaltar mer än 9 300 hyresbostäder och 240 butiker och kontor i Kristianstads kommun. Genom dotterbolag förvaltar vi även kommunala äldre- och gruppboenden, Kristianstads arena, citygallerian Boulevard samt kommande citycampus för Högskolan Kristianstad. Med över 200 tillsvidareanställda är vi en av de största arbetsgivarna i Kristianstads kommun.

Kontakter

Jonas Rosenberg

Jonas Rosenberg

Presskontakt Kommunikationschef ABK Kommunikation, marknadsföring, varumärke, sponsring 044-7803275

Bostäder för alla!

AB Kristianstadsbyggen, ABK, är ett av Sveriges 20 största kommunala bostadsbolag. Vi förvaltar mer än 9 200 hyresbostäder och 240 butiker och kontor i Kristianstads kommun. Genom dotterbolag förvaltar vi dessutom kommunala äldre- och gruppboenden och Kristianstads arena. Med över 200 tillsvidareanställda är vi en av de största arbetsgivarna i Kristianstads kommun.

AB Kristianstadsbyggen, ABK
Östra Boulevarden 38
291 31 Kristianstad